Majs

(Zea mays)

Beskrivelse:

Majs har mange ernæringsmæssige fordele, idet det både indeholder aminosyrer (protein), kulhydrat, en essentiel fedtsyre og antioxidanter.
Majs indeholder protein, som er bygget op af aminosyrer, og disse er vigtige for sunde muskler, hud og pels. Majs er desuden en god kilde til kulhydrat, da det er letfordøjeligt, og derfor er det en god kilde til energi for hund og kat. Foruden letfordøjeligt kulhydrat, så indeholder majs også fibre. Disse er med til at fremme en god og velfungerende fordøjelse.
Foruden aminosyrer og kulhydrat indeholder majs også linolensyre og antioxidanter. Linolensyre er en essentiel fedtsyre, som hunden og katten skal have tilført gennem maden. Linolensyre er en Omega-6 fedtsyrer og findes derfor kun i vegetabilske kilder, og her er majs rigtig god. Vitamin E, lutein og beta-karoten er alle antioxidanter som majs også indeholder. De er alle med til at styrke immunforsvaret. Sammenligner man f.eks. majs med æbler, så indeholder majs dobbelt så mange antioxidanter pr. g, og derfor er majs en god kilde til antioxidanter.
Til sidst, er majs også fyldt med både A, B og C-vitamin samt masser af mineraler.