Glucosamin + chondroitin

Oprindelse:

Glucosamin udvindes fra chitin som findes i skallerne på skaldyr herunder rejer, hummer og krabber. Chondroitin ekstraheres fra bruskvæv fra køer og svin. Dog kan haj, fisk og fuglebrusk også bruges.

Beskrivelse:

Glucosamin og chondroitin er begge sukkerstoffer, som findes naturligt i kroppens bindevæv, herunder brusk. Glucosamin og chondroitin bruges ofte som kosttilskud til mennesker med slidgigt, men det anvendes også til hunde og særligt til aktive hunde, senior hunde og hvalpe. Aktive hunde med et højt aktivitetsniveau kan nyde godt af effekterne ved brugen af glucosamin og chondroitin, da de hjælper med at opretholde en god elasticitet i leddene. Knogleled og brusk belastes meget og nedbrydes faktisk ved hård fysisk aktivitet, derfor er det en god idé at forebygge skader, så hunden har det godt efter sine fysiske præstationer og altid kan være med til fysiske aktiviteter.
Glucosamin og chondroitin bruges også til senior hunde, da de kan medvirke til at afhjælpe smerter og stivhed i kroppen, som er relateret til alder, ved at øge smidigheden i leddene. Selvom hunden er oppe i alderen går vi op i, at de trods denne alder kan leve et godt og aktivt liv, hvor den kan nyde de daglige gåture.
Hvalpe, især af store racer, kan have rigtig stor gavn af glucosamin og chondroitin i deres vækst periode. Hvalpe af store racer vokser rigtig meget, og det stiller store krav til hvalpens knoglekvalitet og led.