Fiskeolie

Beskrivelse:

Fiskeolie er godt for både hunde, katte, hvalpe og killinger. Det indeholder Omega-3 fedtsyrer, som har flere positive indvirkninger på kroppen. Herunder kan bl.a. nævnes antiinflammatorisk effekt ved knogle- og led sygdomme, reducering af eksem, kløe og allergier, forbedring af hud og pels sundhed. Derudover mindsker omega-3 fedtsyrer også risikoen for hjertesygdomme, forbedrer immunforsvaret samt vedligeholdelsen af den kognitive funktion, da omega-3 har en positiv effekt på den generelle mentale sundhed. Men også udviklingen af normal neurologisk og retinal udvikling hos hvalpe og killinger, har omega-3 fedtsyrerne en positiv indvirkning på. Her er der især tale om DHA, det betyder, at denne fedtsyre er meget vigtig at give moderen under drægtighed- og diegivningsperioden.

Producering af fiskeolie

Olien bliver produceret ved at presse olien ud af fisk, som er blevet opvarmet ved 90-100°C. Herefter bliver olien centrifugeret af flere omgange for at fjerne vand og proteinrester. Derefter laves der en oprensning som fjerner kviksølv, dioxiner og PCB’er fra fiskeolien.
Alle disse trin sørger for at fiskeolien er renset, således at indtag af fiskeolien ikke giver sundhedsskadelige konsekvenser for hunden eller katten.