Hvornår er hunden overvægtig?
Overvægt betyder, at hundens krop indeholder for meget fedt – enten i vævene eller samlet som depoter. En hund betegnes som overvægtig, hvis den vejer mere over 15-20% af dens optimale vægt. Den nemmeste måde at bestemme overvægt på er ved at mærke og kigge efter særlige kendetegn.

Hvad skal du kigge efter?
Ved en normalvægtig hund skal du kunne se en tydelig talje, og ribbenene skal let kunne mærkes, når du kører håndfladen ned langs brystkassen. Hvis du skal presse for at mærke ribbenene, er hunden overvægtig. Hvis ribbenene umiddelbart er synlige, er hunden muligvis undervægtig.

Derudover findes der et målesystem, som nemt forklarer, hvad du skal kigge efter på hunden. Målesystemet hedder Body Condition Score. Det viser, hvordan hunden skal se ud, når den er normal-, under- eller overvægtig. Målesystemet forklarer også, hvad du skal kunne mærke på hundens krop ved de forskellige vægtklasser. Du kan se Body Condition Score herunder.

Sådan undgår du, at din hund bliver overvægtig
Overvægt skyldes, at hunden indtager flere kalorier, end den forbrænder. Det er samme princip som for os mennesker. Tre gode råd til dig og din hund:

1. Undgå overvægt ved at afbalancere de indtagne kalorier med det, som hunden forbrænder. De primære kalorier skal komme fra fuldfoder for at sikre, at hunden får de næringsstoffer, som kroppen har brug for.

2. Regn godbidder og snacks med i kalorieindtaget. Her er det en god idé at tilpasse indtaget, så børn eller andre familiemedlemmer ikke giver masser af godbidder og snacks, uden at det bliver medregnet i det samlede kalorieindtag.

3. Sæt motion på skemaet. Motion er en god og effektiv måde at forbrænde kalorier på. Det kan være alt fra gåture, til løb, leg og svømning. Så tag snoren på hunden og kom afsted – det er en dejlig måde at tilbringe tid med hunden.

Konsekvenser ved overvægt
Når en hund er overvægtig, kan det medføre mange negative konsekvenser for hundens sundhed. Overvægt kan indirekte give eller forværre andre sygdomme. Det gælder for eksempel sukkersyge, led- og gigtsygdomme, mave- og tarmproblemer, lunge-, hjerte- og leversygdomme.

Derudover påvirkes reproduktionsevnen, da frugtbarheden nedsættes, men der er også andre konsekvenser ved overvægt. Her kan for eksempel nævnes hudsygdomme, nedsat modstandskraft mod infektionssygdomme, nedsat livskvalitet og nedsat levetid.

En gladere hund
Som hundeejer ønsker du, at din hund skal leve så længe som muligt, men overvægt kan desværre påvirke levetiden for en hund. Der er dog hjælp at hente i form af en god omgang slankekur for hunden. Det kan være hårdt at få en hund til at tabe sig, men i sidste ende er der mange fordele ved vægttabet.

Hunden bliver ofte mere glad og aktiv. Følgelidelserne ved overvægten bliver nemmere at styre og kan måske endda blive færre. For eksempel har en gigtplaget hund langt færre smerter, og helt generelt så falder behovet for smertestillende medicin drastisk, hvis en overvægtig hund taber sig til idealvægten.

 

Related Posts

Uncategorized

Kingsmoor på Valdemars Slot

Mød Kingsmoor i de smukke rammer ved Valdemars Slot 3.-5. juni 2017. Slotsportene åbner op for en storslået livsstilsmesse med et stort hundeområde. På Kingsmoors stand kan du møde vores konsulenter til en snak om...

Uncategorized

Tag hunden med til ECCO Walkathon

Vi tager os godt af hundene til ECCO Walkathon. Du kan møde Kingsmoor til ECCO Walkathon i København, Odense, Aarhus og Kolding. Vi stiller op med vores pop-up restaurant, hvor hunden frit kan vælge mellem...

Uncategorized

Kingsmoor Adventskalender

Deltag i vores adventskalender på Facebook og vind lækkerier til din hund og kat. Konkurrencesiden opdateres løbende i december, så kig forbi og følg med på Facebook. Vi ønsker dig og dine kæledyr en god...